Egyre lelkesebben beszéltem – egy praxisépítő workshop tapasztalatai

A workshop elején Áron feltette a nekünk azt a kérdést, hogy hogyan jutottunk el „A” -ba… Az első Coaching Business Mastermind tapasztalatai résztvevői szemmel.

2023. 10. 19.

“Nem szeretem mutogatni magam, de tudom, hogy nem lehet másképp.”

“Még gyűjtöm a bátorságot, hogy azt mondjam magamról: coach vagyok!”

“Meg lehet ebből élni?”

Kérdések, dilemmák, amiket gyakran hallunk a képzéseink résztvevőitől, kollégáktól, (tovább)induló coachoktól a praxisépítéssel kapcsolatban.

Solutionsurfersként nem vagyunk sem marketing-, sem üzletfejlesztési-, sem árazási tanácsadók. Coachokként, coachképzőkként a hasznos beszélgetések létrehozásához, ápolásához értünk. Az első Coach Business Mastermindon is ezt csináltuk: jól bevált megoldásfókuszú előfeltevéseinkkel haladtunk arra, amerre a közös érdeklődés vezetett minket – a praxisépítés témájában. 

Hogyan volt hasznos? 

Az alábbiakban Hanuska Marianna, szervezetfejlesztő-tréner, szupervízor, mediátor, business coach beszámolóját olvashatod az alkalomról és arról, mi mindent hozott neki a konyhára a közös munka. 


A workshop elején Áron feltette a nekünk azt a kérdést, hogy hogyan jutottunk el „A” -ba, és kisebb csoportokba rendezett minket. Amikor a kiscsoportban rám került a sor, a tények szintjén, természetesen kezdtem beszélni arról, amit relevánsnak gondoltam. Egyszercsak tudatosult bennem, hogy valójában mennyi mindent tettem már azért, hogy elérjem a vágyott a célom (és még mit, és még mit, és még mit). Innentől kezdve már büszkén és örömmel számoltam be a többieknek arról, hogy valójában én már hol tartok. Nekem épül a praxisom!

Amit tettem és teszek

Már a coaching tanulmányaim alatt folyamatosan vállaltam pro bono klienseket, 2023-ban sikeres záróvizsgát tettem, majd megálmodtam az Amygdala Consulting nevű vállalkozásomat. Megtaláltam a tökéletes szlogent: „Invest in yourself!”, teljesen egyedül alkottam meg a logómat, készül a honlapom, határidőt rendeltem annak beüzemeléshez, az „ünnepélyes” nyilvánosságra lépésemhez. Megtaláltam azt a belvárosi helyszínt, ahol korrekt áron tudok termet bérelni. 

A múlt hónapban csatlakoztam egy vállalkozói közösséghez (Női Váltó Vállalkozói Klub), a szeptemberi rendezvényen lehetőségem volt kapcsolatépítésre, és egy rövid bemutatkozásra. Ennek folyamán két online coaching konzultációt ajánlottam fel a szerencsés nyerteseknek (mindketten neves cégek döntési pozícióban lévő felelős vezetői, éppen zajlik köztünk az időpont egyeztetés). A klub létrehozójával hamarosan találkozunk, többek közt azért, hogy konzultáljunk, hogy miként lehetne könnyed formában, azonban mégis evidence-based minőségben, rendszeresen cikket/blogbejegyzéseket írnom a célközösséghez szólva coaching témájában.

Új ötletek és régiek új megvilágításban

Miközben egyre lelkesebben beszéltem, nagyszerű érzés volt látnom a kollegák reakcióit. Legalább annyira, vagy még jobban örültek a sikeremnek, mint én magam. Rendkívül lényegesnek tartom, hogy ebben a légkörben fel tudtam eleveníteni az alábbi, már-már félretett ötletemet is. 

Az év elején egy neves szépészeti klinika tulajdonosa azzal keresett meg, hogy szeretné, ha a rendelőjében elérhetővé válna általam biztosított coaching szolgáltatás, ugyanis azt tapasztalja, hogy páciensei olykor az orvos-esztétikai beavatkozások ellenére sem érzik magukat szépnek. Szerinte sokat segíthetnék a nőknek ezen az úton haladva, hogy harmóniában tudjanak élni magukkal.

Lelkesen vetettem bele magam a munkába, kidolgoztam egy szisztémát, majd többszöri tárgyalást követően megegyeztünk a részletekben (reklám, nyitó rendezvény, árak, szoba, rendelési idő stb. stb.). Úgy terveztük, hogy március 8-án, Nőnapi Szépségparti alkalmával tárjuk a hölgyek elé a bevezetésre kerülő új „kezelési” formát. 

Néhány héttel a megnyitó előtt kaptam egy mailt, hogy egy másik időpontra kerül át a rendezvény. Megköszöntem az értesítést, majd pár hét múlva udvariasan érdeklődtem a továbbiakkal kapcsolatban. Mivel nem kaptam választ, ismételten jeleztem, hogy nyitott vagyok a folytatásra, azonban mivel erre a levelemre sem érkezett semmilyen reakció (a kommunikáció értelme maga a válasz – az NLP szerint), tudomásul vettem, hogy ez a hajó már elment. Igyekeztem levonni az ügy tanulságait, és szentül elhatároztam, hogy innentől kezdve, amikor munkakapcsolatba kerülök bárkivel a jövőben, az lesz az első, hogy az együttműködésünk kereteit vegytisztán és közösen határozzuk meg.

Tegnap a kiscsoportos munka során jöttem rá arra, hogy az általam létrehozott projekt, az én szellemi termékem. Nem veszett el, valójában át tudom alakítani úgy, hogy a kínálat a nemiségben rejlő egyediségre épülve, a női lét sikerességre koncentrál bármely életkorban. Persze még ki kell találnom hozzá azt a metódust, ami a szörnyű médiazaj helyett az önazonos kommunikációra épülve vonzza a klienseket. Most itt tartok!


És te? Hogyan jutottál el A-ba? Várunk szeretettel a következő

Coach Business Mastermind workshopon!  🏄🏻‍♂️

Megnézem!

Kapcsolódó cikkek

2022. 10. 04.

A testünkben rejlő erőforrás

A testünk erőforrás, amit a coachingban használhatunk. A testi jelekre, viselkedésbeli különbségekre való figyelés új nézőpontokhoz vezethet.

Tovább

2022. 10. 13.

Megoldásfókuszú könnyedség egy nehéz reggelen

Halmai Kriszta története

Tovább

2023. 10. 18.

A vágyott jövő és a vonzás törvénye?

Ha a vágyott jövő elképzelése valóságot teremt, az azt is jelenti, hogy a dolgokat bevonzzuk? New Age és megoldásfókusz: hasonlóságok és különbségek.

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?