Médiamegjelenés: A végtelen értekezletek ellenszere

2022. 12. 18.

Az írás eredetileg a HR Portálon jelent meg 2017-ben.

A napokban jelenik meg magyarul Dominik Godat svájci vezetőfejlesztési szakember németül már elkapkodott könyve. Godat június végén a Solutionsurfers Magyarország szervezésében Budapesten arra képez ki vezetőket, hogyan tudnak az úgynevezett megoldásközpontú szemléletmóddal és kérdezéstechnikával akár órákat lefaragni az értekezletekből, de úgy, hogy hatékonyságnövelő módszerük ne lelombozza, megnémítsa a kollégákat, hanem éppen ellenkezőleg: együttműködővé és lelkessé tegye az esetlegesen megfáradt, morcos munkatársakat.

Németországban már mind egy szálig elfogyott a könyve, amelynek magyarországi bemutatójára a napokban kerül sor. Miben más ez, mint más, népszerű coachok írásai?

A legnagyobb különbség abban rejlik, hogy a megoldásközpontú megközelítési módot, ami a coaching szakmán belül egy külön ágat, iskolát képvisel, most először én alkalmaztam átfogó, tudományos igényű, ám gyakorlatias jellegű könyvben a vállalatvezetésre. A coachingra sokan úgy tekintenek, mint egy-egy hasznos, alkalmi beszélgetésre, esetleg folyamatra, én azonban olyan helyzetekre adaptáltam a megoldásközpontú

Tovább olvasom

Kapcsolódó cikkek

2022. 11. 14.

Médiamegjelenés: Bemutatkoznak a coachok – Hankovszky Katalin

Az írás eredetileg HR Magazin Online-on jelent meg, 2013-ban. 
Szerző: Pajor Mariann

Tovább

2022. 11. 26.

Médiamegjelenés: Megint nem írtál leckét? – Létezik más tanári megközelítés is

A cikk a HR Portalon jelent meg 2016-ban.
Szerző: Szegedi Juli

Tovább

metatanulmányok

2023. 01. 10.

Metatanulmányok: Mi használ a coaching során?

Mely tényezők határozzák meg a coaching sikerét? A coaching egyelőre egy olyan fiatal szakterület, amelynek empirikus kutatása gyerekcipőben jár. Ebben a kérdésben a terápiák területén született metatanulmányok  (áttekintő tanulmányok, amelyek az elérhető empirikus tanulmányokat összefoglalják) tudnak számunkra támpontot adni.

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?