Megoldásfókuszú meeting bingo

Hogyan lehet egy meeting még haladósabb, eredményesebb és lelkesítőbb? Egy kézenfekvő módszer, hogy igyekszünk észrevenni, erősíteni, elismerni és ismételni azokat a történéseket, viselkedéseket, amelyek a haladás, az eredményesség és a lelkesedés irányába mutatnak. A csapat figyelmét és idejét azoknak a dolgoknak szenteljük, amik jól működnek, hasznosnak tűnnek vagy valamiért felkeltik az érdeklődésünket.

2022. 12. 12.

A megoldásfókuszú meeting bingo ezekre a dolgokra segít felhívni a figyelmet, hogy a csapat még magabiztosabban és könnyedebben mozoghasson végig az első agenda ponttól az utolsóig.

Felhasználási lehetőségek

  • A beszélgetés elején a csapat megállapodik, hogy bekiabálással jelzik, ha olyan viselkedést vagy eseményt vesznek észre, ami szerepel a táblán. Valaki vállalja, hogy a többiek számára is jól látható módon figyelmesen bejelöli a megfelelő négyzeteket. A játék az első bingo után is folytatódik, összesen 12 bingo gyűjthető. A játék nyertese mindenki, aki részt vett a meetingen.
  • A csapat tagjai kapnak egy bingo táblát, amin maguk jelölik a megfelelő négyzeteket. Bingo esetén a meeting megállhat, és a résztvevők felsorolhatják az egyes négyzetekhez tartozó megfigyeléseiket. A meeting és a játék ezután folytatódik a következő bingoig, amikor ismét felsorolják a konkrét megfigyeléseket és így tovább. A játék nyertese mindenki, akinek bingoja volt és / vagy mindenki, aki részt vett a meetingen.
  • Online meetinghez használd az „Online vetíthető formátum” című fájt az alábbi listából. (Zoomon: képernyő megosztása / annotate)

Letölthető bingok

Kapcsolódó cikkek

2022. 12. 06.

Apu, tudnál engem coacholni?

Egyik este a legidõsebb lányom, Anna Julia (13 éves) a dolgozószobám küszöbén állva azt kérdezte: „Apu, tudnál engem coacholni?”. Miután általában menedzsereket coacholok, érthető volt a meglepettségem, különösen, hogy a kérés egy tinédzser szájából hangzott el.

Tovább

2022. 12. 13.

Amikor a csoda segít – Rövidcoaching működés közben

A cikk szerzője Szabó Péter, jogász, és mestercoach, brief coach tréner. Egyéneket és testületi coaching ügyfeleit coacholja menedzsment és életvezetési témákban. Posztgarduális kurzusokon tanít coachingot számos európai egyetemen.

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?