Megoldásfókuszú meeting bingo

Hogyan lehet egy meeting még haladósabb, eredményesebb és lelkesítőbb? Egy kézenfekvő módszer, hogy igyekszünk észrevenni, erősíteni, elismerni és ismételni azokat a történéseket, viselkedéseket, amelyek a haladás, az eredményesség és a lelkesedés irányába mutatnak. A csapat figyelmét és idejét azoknak a dolgoknak szenteljük, amik jól működnek, hasznosnak tűnnek vagy valamiért felkeltik az érdeklődésünket.

2022. 12. 12.

A megoldásfókuszú meeting bingo ezekre a dolgokra segít felhívni a figyelmet, hogy a csapat még magabiztosabban és könnyedebben mozoghasson végig az első agenda ponttól az utolsóig.

Felhasználási lehetőségek

  • A beszélgetés elején a csapat megállapodik, hogy bekiabálással jelzik, ha olyan viselkedést vagy eseményt vesznek észre, ami szerepel a táblán. Valaki vállalja, hogy a többiek számára is jól látható módon figyelmesen bejelöli a megfelelő négyzeteket. A játék az első bingo után is folytatódik, összesen 12 bingo gyűjthető. A játék nyertese mindenki, aki részt vett a meetingen.
  • A csapat tagjai kapnak egy bingo táblát, amin maguk jelölik a megfelelő négyzeteket. Bingo esetén a meeting megállhat, és a résztvevők felsorolhatják az egyes négyzetekhez tartozó megfigyeléseiket. A meeting és a játék ezután folytatódik a következő bingoig, amikor ismét felsorolják a konkrét megfigyeléseket és így tovább. A játék nyertese mindenki, akinek bingoja volt és / vagy mindenki, aki részt vett a meetingen.
  • Online meetinghez használd az „Online vetíthető formátum” című fájt az alábbi listából. (Zoomon: képernyő megosztása / annotate)

Letölthető bingok

Kapcsolódó cikkek

2022. 12. 14.

Fókuszban az ügyfél önszerveződése

A szerzők:  Tegyi Enikő, szervezetfejlesztő, tréner, coach, coachképző valamint Hankovszky Katalin, megoldásközpontú tréner és coach a Solutionsurfers alapítói.

Tovább

2023. 01. 23.

Az elbizonytalanodott coach – Peter Szabo története

A szöveg Péter 2019-es Coachkonferencián tartott előadásának átirata.

Tovább

2023. 01. 24.

Megoldásfókuszú ötletek (első) ofő órára

Hogyan lehet egy év eleji első osztályfőnöki óra élvezetes, energiát adó, közösséget formáló és talán még emlékezetes is?

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?