Ha boldog gondolatokat gondolok…

A nemzetközi megoldásfókuszú közösség levelezőlistáján gyakran tűnnek fel történetek, melyek messze azon kereteken túl haszonnal olvashatók.

2022. 12. 16.

Legutóbb Harry Korman mesélte újra egy ötéves kisfiú esetét. Régi, régi eset, de máig emlékezetes a családban uralkodó horror, mert a gyermek rendszeresen sikítozva ébresztette a családot az éjjel közepén, és vígasztalhatatlan volt egy órán át. Rémálmai voltak. Harry, a megoldásfókuszú szakember alázatával onnan meséli tovább az esetet, hogy mikor a második ülésre jöttek, elmesélték, hogy megszűntek a korábbi rémálmok.

Megkérdezte a kisfiút, mi történt, hogy csinálja, hogy végigalussza az éjszakát. A válasz: „Rájöttem, ha lefekvéskor boldog gondolatokat gondolok, akkor nincsenek rémálmaim“.

Ilyeneket tanulhatunk ügyfeleinktöl….

Kapcsolódó cikkek

2023. 01. 05.

Hogyan változnak az emberek

A kollegiális beszélgetéseimben: szeretek történeteket mesélni arról, hogy coachként milyen hatással vagyunk az emberek változására.

Tovább

2022. 10. 24.

Coaching és etika – árnyalatok

A cikk szerzője Szirtesi-Nagy Réka, tréner, ACC coach, szervezetfejlesztő, a Tréneri Edzőtábor Egyesület alaptója és a Megoldásfókuszú Egyesület alelnöke.

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?