Médiamegjelenés: 12+1 pont, hogy előbb szabadulhass egy meetingről

2022. 11. 30.

szöveg  Forbes.hu-n jelent meg 2016 novemberében.

Szerző: Zsiborgás Gergő

Hosszú és unalmas meetingek után az ember egyáltalán nem érzi magát produktívnak – mégis szeretünk megbeszélésekre járni. Ha már ennyi időt töltünk megbeszélésekkel, érdemes jól csinálni. A munkavállalók is boldogabbak, és a munkáltatóknak sem mindegy, beosztottjaik mennyire hatékonyan töltik ki a munkaidejüket.

A Forbes.hu két coach-csal ült le, hogy kiderítse, hogyan kell jó meetingeket tartani? Tegyi Enikő, a SolutionFocus szakembere, és Levendel Áron szintén régóta foglalkozik szervezetfejlesztéssel (utóbbi nem mellesleg a Kaptár közösségi iroda egyik társtulajdonosa is).

A beszélgetésünk elején rögtön kiderül, a tapasztalat azt mutatja, a legtöbb szervezetben eleve rosszul definiálják a megbeszéléseket, azok szerepét, és maguk a résztvevők a saját szerepüket. Hogy egy meeting jó-e vagy sem, az nem csupán az azt vezető személytől függ. „A meeting egy olyan műfaj, amit emberek egy csoportja művel – jól vagy rosszul” – mondja Áron.

Levendel Áron

Megoldásfókuszú tréner, coach, szervezetfejlesztő

Tovább olvasom

Kapcsolódó cikkek

2022. 12. 07.

Hatékony megoldásépítés szervezetekben – egy teamcoaching rövid története

A szerző Hankovszky Katalin, megoldásközpontú tréner és coach, a Solutionsurfers Magyarország alapítója.

Tovább

2022. 12. 05.

Ugrás a jövőbe

A szöveg Hankovszky Katalin és Fenyvesi Katalin, a 2005-ös mabec konferencián elhangzott interaktív előadásának átdolgozása.

Tovább

2022. 10. 17.

Változás jelei a megoldásfókuszú megközelítésben

A szöveg Hankovszky Katalinnak a 2019-es Signs of Progress - SOLWorld konferencián tartott Változás jelei című előadásának átirata.

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?