Médiamegjelenés: Bemutatkoznak a coachok – Hankovszky Katalin

Az írás eredetileg HR Magazin Online-on jelent meg, 2013-ban. 
Szerző: Pajor Mariann

2022. 11. 14.

Eddig azt hittem, hogy az állandó kérdéseimre adott különböző válaszok, majd kellően kirajzolják a jellegzetességeket. Ma reggelre megtapasztaltam, hogy néha az azonos gondolati ív sem állandó. Hankovszky Katalin PCC, nemcsak velem, hanem a kérdéseimmel is beszélgetett, nemcsak nekem, hanem önmagának is válaszolt néhány felvetésre. Ettől lett az interjú az ami, egy igazi gyöngyszem. Süt a nap ma reggel, gondolatébresztő az interjú. Kell ennél több?

HRM: Mit tanácsol egy HR-vezetőnek, hogyan válasszon coachot? Probléma, személyiség, ajánlás, vagy vállalati politika alapján?

HK: A legjobb tudása alapján. Megfigyelésem szerint az ajánlás fontos iránytű, ha bízunk abban, akitől az ajánlás jön, és ha ismerjük értékrendjét. Nagyra tartanám az ügyfél választási lehetőségét. Brief coachként a megkezdett munka első ülése után a döntés lehetőségét hangsúlyozom: kíván-e más coachcsal továbblépni, vagy el tudja képzelni a munka folytatását a megismert coachcsal (vagy esetleg máris megoldódott-e a probléma). Saját szakmai hátteremmel kevésbé a probléma mibenléte alapján orientálódnék, hisz ki tudja, milyen hasznos, gyakran meglepő fordulatot vesz a megoldásteremtés folyamata az eredeti felkéréshez képest.

Hankovszky Katalin

Megoldásfókuszú coach, coachképző, szervezetfejlesztő

A Solutionsufers Magyarország egyik alapítója.


Tovább olvasok

Kapcsolódó cikkek

2023. 01. 23.

Médiamegjelenés: Pozitív kommunikáció az iskolában (videó)

Interjú Göntér Mónival és Teleki Péter Pállal a Duna TV Család-Barát című műsorában.

Tovább

2023. 01. 14.

Ha jónak látják a gyerekeket, jók is lesznek – széllel szemben az élményközpontú oktatásért

A cikk a WMN Magazinban jelent meg 2018-ban. Both Gabi írása a Göntér Mónikával és Bárnai Árpáddal készült interjúk nyomán. 

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?