Médiamegjelenés: Nem ilyen egyszerű ez – gondolatok Godat könyvéről

Az írás eredetileg a Megoldásközpontú Egyesület honlapján jelent meg, 2015-ben. 

2022. 11. 17.

Egy vezető sem ebből a könyvből fog megtanulni vezetni. A munkatársaitól fog. Kollégáitól és feletteseitől. És önmagától, a saját megfigyelő- és reflexiós képességének köszönhetően.

Ez a könyv inkább megmondós. Különféle helyzetekben részletezi vagy villantja fel a megoldásfókusz hatását az adott vezetői feladatra és benne a vezető lehetőségeire. Mégis érdemes tudatában lennünk, hogy egy olyan megközelítésről van szó, melynek, jellegzetességéből adódóan csak pillanatképei lehetségesek. Mert keletkezéséből, történetéből fakadóan állandó fejlesztés alatt áll. A világ több pontján munkacsoportok figyelik a különféle alkalmazások során, hogy mi válik be az addig használt eljárásmódból és karcsúsítják, egyszerűsítik a megfigyelések alapján.

A megoldásfókusz egy-egy bemutatása, mint ez a könyv például a vezetés kontextusában, mindösszesen egy kíváncsi leírása mindannak, amit épp a leghasznosabb interakciónak ismerünk. Ha komolyan vesszük, hogy minden eset különböző, akkor az aktuális történésben érintettek konkrét cselekvését megfigyelve kutatjuk, hogy mi visz előre. Ezért azt is mondhatjuk, hogy ez a könyv kísérletezni tanít. Kísérletezni, a szónak a legfelelősségteljesebb értelmében

Tovább olvasok

Kapcsolódó cikkek

2023. 01. 14.

Ha jónak látják a gyerekeket, jók is lesznek – széllel szemben az élményközpontú oktatásért

A cikk a WMN Magazinban jelent meg 2018-ban. Both Gabi írása a Göntér Mónikával és Bárnai Árpáddal készült interjúk nyomán. 

Tovább

2022. 11. 20.

Médiamegjelenés: Paradigmaváltás: ellenállás helyett együttműködés

Az írás eredetileg a HR portal-on jelent meg 2015-ben. 

Tovább

2022. 11. 14.

Médiamegjelenés: Bemutatkoznak a coachok – Hankovszky Katalin

Az írás eredetileg HR Magazin Online-on jelent meg, 2013-ban. 
Szerző: Pajor Mariann

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?