Kid’s skills megoldásközpontú gyereknevelés

Gyermek coaching 12 lépésben

Megerősítés, fejlesztés, örömteli tanulás. A Kids’ skills a gyermekek fejlesztésének jól strukturált megoldásfókuszú módszertana.


Online esemény

Problémák helyett elsajátítandó készségek tanulása és gyakorlása egy örömteli és hatékony tanulási folyamatban gyermekek számára. A Kids’ Skills a gyermekek fejlesztésének jól strukturált megoldásfókuszú módszertana – egyenesen Finnországból.

A Kids’ Skills világszerte elterjedt, megoldásfókuszú megközelítésen alapuló coachingmódszer 4 éves és annál nagyobb gyerekeknek és fiataloknak. A program idén (másodszor) is felkerült az Edisonplatform 100-as listájára, mint olyan kezdeményezés, amely innovatív, izgalmas módon fejleszti a gyermekeket és szüleiket az iskolai kereteken túl.

A módszer központi gondolata, hogy a gyermekek életében felmerülő problémák jó része megfogalmazható olyan készségként, amely megtanulható és/vagy fejleszthető.

Képzésünkön megtanuljuk, hogyan keretezhető át a gyermek problémája elsajátítandó készséggé, és hogy a készség megtanulását hogyan tudjuk úgy támogatni, hogy a tanulási folyamat a gyermek számára hatékony és örömteli legyen.
A valódi élményt nyújtó tanulási folyamatban a belső erőforrások feltérképezése, a motiváció és önbizalom erősítése kulcsszerepet kap. A gyerekek szeretik a Kids’ Skillst, mert igazán szórakoztató és az önbizalmuk is növekszik, miközben ügyesednek.

A Kids skills képzés a MASTER – Szélesítsd ki a megoldásfókuszú eszköztárad! – 25 órás online továbbképzés programjának részét képezi.

A Kids’ Skills eszköztára lehetőséget ad arra, hogy

 • megteremtsd és fönntartsd a bizalom és a kölcsönös tisztelet légkörét a gyermekekkel – pusztán a kérdezés és az odafigyelés eszközeivel
 • az eddig problémásnak tartott gyermekekkel hatékony együttműködést alakíts ki
 • jobb, hasznosabb és tartósabb eredményeket hozó segítséget adj (anélkül, hogy megoldanád helyettük a problémáikat)
 • megtanulj valóban hinni és bízni a gondjaidra bízott gyermek vagy kamasz képességeiben
 • megújítsd a tehetséggondozási gyakorlatodat
Hasznos lehet neked a képzés, ha…
 • gyermekekkel dolgozol, és szeretnéd eredményesebbé, élvezetesebbé és könnyebbé tenni a munkád
 • felfedeznél egy izgalmas, új szemléletet és új módszereket tanulnál
 • úgy érzed, elfáradtál a gyermekekkel való munkában vagy lemerítettek a munkahelyi nehézségek
 • szülőként szeretnél jobb kapcsolatot kialakítani a gyermekeddel
Coach képzés neve
Időtartama
ICF pont
Kids’s Skills megoldásközpontú gyereknevelés 3 nap nem akkreditált

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

  Megoldásfókusz a postaládádba?