Göntér Móni

Megoldásfókuszú tréner, coach, oktató

Solutionsurfers | Csapatunk | Göntér Móni

Göntér Móni

Megoldásfókuszú tréner, coach, oktató

Hosszú évekkel ezelőtt egy ismerősöm, a fejemhez vágta, hogy “Móni, te olyan naiv vagy!”. A mai napig visszhangzik a fülemben, annyira sértőnek éreztem. Aztán lassan átfordult a fejemben: ha a naivitás azt jelenti, hogy a ráragasztott címkéktől függetlenül mindenkiben képes vagyok meglátni a jót, mindenkiről tudok jót feltételezni vagy minden helyzetre elő tudok állni egy alternatív, pozitív forgatókönyv-lehetőséggel... akkor vállalom, hogy naiv vagyok. Ma már úgy gondolom, ez inkább dicséret, mintsem sértés.

Nekem az SF (=megoldásfókusz) egy szemléletmód. Az a tudatosság, hogy lehetőségem van eldönteni, hova irányítom a figyelmemet. Jó érzés a lehetőségekre fókuszálni. Jó érzés nyitottsággal nézni egymásra és azt keresni, mik a másik erősségei, mit tanulhatok tőle. Mindez a kommunikációt és a kapcsolatteremtést is megkönnyítni, és a közérzetemre is jó hatással van: könnyebb és örömtelibb így élni.

Az utóbbi néhány évben főként iskolákban töltöm az időmet: tanárokat, diákokat, szülőket coacholok (olykor külön-külön, olykor együtt is), eltökélt tantestületeknek tartok megoldásfókuszú tréningeket, szupervízorként pedig szervezeti változási folyamatokat segítek oktatási intézményekben. Olyan oktatásért, olyan iskolai környezetekért dolgozom szerte az országban, amiben élvezet benne lenni. Aminek minden szereplője örömmel tesz egymásért és azért, hogy még több legyen abból, ami jól működik (Work on What Works – WoWW).

További mestereink

Solutionsurfers | Csapatunk | Hankovszky Katalin

Hankovszky Kati

Megoldásfokuszú coach, tréner, szervezetfejlesztő, a hazai Solutionsurfers alapítója

Tovább

Szabó Orsi

Brand ambassador

Tovább

Solutionsurfers | Csapatunk | Peter Szabo

Peter Szabó

ICF mestercoach (MCC), a Solutionsurfers International szervezet társalapítója

Tovább

Érdekel a megoldásfókuszú brief coaching - beszéljünk!

    Megoldásfókusz a postaládádba?