Solutionsurfers Magyarország

Megoldásközpontú coaching képzéseket, coaching szolgáltatást és brief könyveket kínálunk magyar nyelven, nemzetközi tapasztalattal. Ismerkedjünk meg!

A Solutionsurfers Magyarország 2010-ben jött létre egy nemzetközi csapat (Solutionsurfers International) magyar tagjaként: elsősorban megoldásközpontú coaching képzéseket és coaching szolgáltatást kínálva magyar nyelven.

Az elmúlt tíz évben a megoldásfókuszú brief coaching módszertana kikerülhetetlenné vált a coaching piacon: aki coachnak képződik előbb-utóbb találkozik ezzel a szemlélettel és eszköztárral – és hosszabb vagy rövidebb időn át jó eséllyel brief coach képzéseink vendége is lehet. Továbbra is szeretnénk a képződő, továbbképződő coachok segítségére lenni a megoldásközpontú coaching és a megoldásfókuszú szemlélet tanulásában, gyakorlásában és frissen tartásában, s emellett szeretnénk szélesebb körben is elérhetővé tenni a megoldásfókuszú beszélgetésvezetés nyújtotta lehetőségeket.

A módszertan lehetséges felhasználóit leírandó szívesen használjuk a “beszélgetésprofi” kifejezést, miszerint a megoldásközpontú coaching módszerét haszonnal alkalmazhatja mindenki, akinek a munkájában (pl. vezetőként, pedagógusként, orvosként, ápolóként, értékesítőként) vagy otthon (pl. szülőként vagy rokonként) a beszélgetés fontos eszköze a közös célok eléréséhez.

Számos jó példát ismerünk már a megoldásfókuszú gondolkodás alkalmazására szervezetekben, oktatásban, gyógyításban, hospice ellátásban, gyermekvédelemben, projektmenedzsmentben, pszichoterápiában – itthon és külföldön egyaránt. A jó gyakorlatokat, inspiráló ötleteket, hasznos megoldásokat igyekszünk megjeleníteni és széles körben elérhetővé tenni.

A külföldön megjelent megoldásfókuszú (brief coaching, team coaching, gyermek coaching témájú) könyvek megjelentetésével, konferenciák szervezésével szintén azt szeretnénk elérni, hogy a megoldásközpontú szemlélet minél könnyebben hozzáférhető és választható lehetőség legyen – a coachingszobák falaink kívül is.