Éreztette veled, hogy különleges vagy – Peter Szabo története Insoo Kim Bergről

By Szabó Orsi 2020.01.20.

Az alábbi történetet Peter Szabo mesélte el a 2012-es SOLWord konferencián Oxfordban. 

Nagyon sok történet van Insooval kapcsolatban, amit szívesen elmesélnék. Talán az alábbi az, ami sok szempontból igazán jellemző rá.

Bázelben voltam Insoo egy workshopján. Megtartotta a demonstrációját, feltette azokat a bizonyos kérdéseket és megadta nekünk rájuk a válaszokat. Aztán egyszer csak valaki azt mondta: „Nézd, amit próbálsz nekünk elmagyarázni, hihetetlenül könnyűnek tűnik. De a valóságban az ügyfeleim nem ilyen könnyű esetek: fölényesek, makacsok, el vannak akadva, nem mindig akarnak együttműködni és olykor nem igazán akarnak válaszokat sem. Szeretném látni, hogy te, Insoo, hogyan dolgozol egy ilyen klienssel. Tényleg nagy segítség lenne, mert ez a nagyon egyszerű verzió elég távol áll a való élettől.”

Insoo azt mondta, rendben. Emlékszel valamelyik kliensedre, aki igazán fölényes és makacs volt? – kérdeze.  A válaszolt, hogy igen. Insoo arra kérte, játssza el azt az embert, onnan kezdve, hogy bemegy Insoohoz, aztán majd meglátják, mi lesz.

Jól ismertem a résztvevőt. Saját természete szerint is egy kemény nő volt, szóval arra számítottam, hogy nehéz perceknek nézünk elébe.

Insoo Kim Berg

Tehát a nő besétált Insoo képzeletbeli irodájába. Fogadta Insoo üdvözlését, aztán leült. Láthattad rajta, hogy tényleg egy afféle „most megnehezítem a dolgodat” állapotban van. Aztán mondott valamit, nem is emlékszem mit, de valószínűleg nem is ez volt a lényeg. Sokkal inkább az, ahogyan Insoo ránézett. Ahogyan ezt a nőt látta, vagy ahogyan üdvözölte. De a nő már azonnal az első mondat előtt teljesen elfelejtette, hogy egy „nehéz eset” féle ügyfelet kellene játszania. Insoo jelenlétében egy kedves báránykává változott.

Ez volt a demonstráció, és valószínűleg egy tipikus példája annak, amit Insoo csinálni tudott. Sokan, akik időt töltöttünk vele, emlékszünk, milyen érzés volt várni, hogy leülhessünk vele, Igazán lenyűgöző nő volt. Úgy bánt veled, hogy már a beszélgetés első néhány másodperce után azt érezted, hogy valaki igazán különleges és fontos vagy.

https://youtu.be/JODSrztXxQY?t=330

Péter története 5.30-nál kezdődik. 

unsplash-logoJames Pond, 2

  • Adószám: 22711337242
  • Bankszámlaszám: K&H
  • 10404027 50526569 78851012
  • IBAN HU80104040275052656978851012
  • SWIFT: OKHBHUHB

Megoldásfókusz a postaládádba?

  • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.