Találkozunk 
a betekintőn
egy képzésen
egy workshopon
coachingon
 ?
  • info@solutionsurfers.hu
  • +36 70 323 1324

Gyerekes képzések felnőtteknek: Kids’ Skills és Brief coaching gyermekekkel és kamaszokkal

Sokan kérdezitek tőlünk (főképp Mónitól), mi a különbség a Kids’ Skills és a Brief coaching gyermekekkel és kamaszokkal (BCGy) képzéseink között.

Ami nem különbség, az az, hogy

  • mindkét képzés rövid, gyakorlatias, és olyanoknak szól, akik szeretnének gyerekkel (is) megoldásfókuszúan, a brief coaching eszközeit használva beszélgetni.
  • egyik képzéshez sem szükséges előképzettség, és nem feltétlenül kell hozzá ismerni a megoldásfókuszú megközelítést sem – bár sok résztvevőnk érkezik valamelyik alapozó coaching képzés elvégzése után a “gyerekes” tréningjeinkre.

A különbség, hogy a Brief coaching gyerekekkel képzésünkön a megoldásfókuszt mint a gyerekekkel való beszélgetés egy általános, és az esetek széles körében használható gondolkodásmódot és eszköztárat alkalmazzuk, a Kids’ Skills pedig – szűkebb fókusszal – kifejezetten a gyermekek készségeinek fejlesztéséről szól.

Csányi Csaba hasonlatával élve a Kids’ Skills egy lapraszerelhető módszertan. Meghatározott lépéseken át, sokak által kipróbált, bejáratott folyamatban készítheted el a saját bútorodat. Igaz, az nem lesz egyedi vagy különleges, de már másnaptól teljes funkcionalitással használhatod minden olyan helyzetben, amiben eddig hiányoltad.

A BCGy ehhez képest mondhatjuk, hogy olyan mint egy bútorasztalos kisokos. Megismerheted belőle a bútorkészítés alapjait az anyagoktól a szerszámokon át a fontosabb famegmunkálási technikákig, és sok-sok bútortervezési és -készítési ötlettel, inspirációval lehetsz gazdagabb. Összeszerelési útmutató nincs, csak a saját tudás és tapasztalat latba vetése, de mindened meglesz hozzá, hogy az általad megálmodott, egyedi bútor elkészítését már másnap el tud kezdeni.

Ezért is gondoljuk úgy, hogy a két képzésnek külön-külön és együtt is lehet értelme. Akinek a gyermekek fejlesztésére fókuszáló tizenkét lépéses eljárás kipróbálása tűnik hasznosabbnak, annak a Kids’ Skills a jó választás, aki pedig a gyermekekkel való munka vagy gyermeknevelés egészére vonatkozó átfogóbb szempont- és eszközkészlettől indulna, annak a BCGy képzésünket ajánljuk. Ha pedig átfogó tudással rendelkező specialista szeretnél lenni megoldásfókuszú gyereknevelés témában, akkor szerintünk kezdd a bútorkészítési alapismeretekkel, és némi reflektált saját tapasztalat után gyere rácsodálkozni a lapraszerelhetőség fókuszált egyszerűségére.

Az se baj, ha az élet másképp hozta, és már van lapraszerelhető bútorod – illetve ismered és alkalmazod a Kids’ Skills-t. Ha szeretnéd kiterjeszteni a tudásod más bútorokra – vagy más “gyerekes” helyzetekre – akkor specialistaként is profitálhatsz egy átfogóbb, gyakorlati ötleteket és praktikákat adó hosszabb képzésből.

kép: Vanessa Bucceri / Unsplash

Oszd meg másokkal is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Megoldásfókusz a postafiókodba!

Írjunk neked a képzésekről, eseményeinkről és egyéb hasznos a dolgokról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvastad már?

coaching

Ajándékozz képzést karácsonyra!

Ajándékozz képzést karácsonyra – adunk hozzá egy könyvet / DVD-t a webshopból ajándékba!  1. Használd a “solsurferskarácsony”* jeligét a webshopban! (csupa kisbetű, ékezettel)2. A képzés mellé tegyél a kosárba egy olyan kiadványt, aminek a megajándékozottad

interjú

Örömtelibb, könnyebb, élvezetesebb így az élet – interjú Göntér Mónival

Sorozatunkban olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik megoldásközpontú (Solution Focused = SF) szemlélettel (is) dolgoznak. Tanáraink, képzéseink résztvevői és barátaink mesélnek arról, hogyan használják a brief coaching módszertárát a mindennapi gyakorlatban. Sorozatunk nyolcadik részében Göntér Móni, coach,