Médiamegjelenés: Nem ilyen egyszerű ez – gondolatok Godat könyvéről

By Szabó Orsi 2015.06.06.

Az írás eredetileg a Megoldásközpontú Egyesület honlapján jelent meg, 2015-ben. 

Egy vezető sem ebből a könyvből fog megtanulni vezetni. A munkatársaitól fog. Kollégáitól és feletteseitől. És önmagától, a saját megfigyelő- és reflexiós képességének köszönhetően.

 

Ez a könyv inkább megmondós. Különféle helyzetekben részletezi vagy villantja fel a megoldásfókusz hatását az adott vezetői feladatra és benne a vezető lehetőségeire. Mégis érdemes tudatában lennünk, hogy egy olyan megközelítésről van szó, melynek, jellegzetességéből adódóan csak pillanatképei lehetségesek. Mert keletkezéséből, történetéből fakadóan állandó fejlesztés alatt áll. A világ több pontján munkacsoportok figyelik a különféle alkalmazások során, hogy mi válik be az addig használt eljárásmódból és karcsúsítják, egyszerűsítik a megfigyelések alapján.

A megoldásfókusz egy-egy bemutatása, mint ez a könyv például a vezetés kontextusában, mindösszesen egy kíváncsi leírása mindannak, amit épp a leghasznosabb interakciónak ismerünk. Ha komolyan vesszük, hogy minden eset különböző, akkor az aktuális történésben érintettek konkrét cselekvését megfigyelve kutatjuk, hogy mi visz előre. Ezért azt is mondhatjuk, hogy ez a könyv kísérletezni tanít. Kísérletezni, a szónak a legfelelősségteljesebb értelmében.


  • Kosárba teszem

    Kids’ Skills – Megoldásközpontú gyermeknevelés

    60 000 Ft


Tovább olvasok