Médiamegjelenés: Munkahelyi konfliktusok: elismerni, nem kezelni

Az írás eredetileg a Business Next 2015-ös számának első évfolyamában jelent meg. 

Szerző: Izsák Norbert

Mexikói bánbandák között feljesztette ki az állami és üzleti szektorban is sikerrel alkalmazott paradigmaváltó konfliktuskezelési módszerét Sofie Geisler dán mediátor, aki szerint ideje leszokni a problémák okainak és felelőseinek a kereséséről és ehelyett megfelelően adagolt elismeréssel kellene hatékonyan kezelni a nehéz helyzeteket. 

Életrajzát böngészve feltűnt, hogy korábban boxolt. A boxban mindig győzni akar az ember, a konfliktuskezelés viszont a kompromisszumok mávészete. Nincs ellentmondás a kettő között?

A box sem mindig csak a győzelemről szól. A box rákényszeríti a másik embert, hogy észrevegyen téged. A konfliktuskezelés is általában arról szól, hogy észrevegyenek. 

Oszd meg másokkal is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Megoldásfókusz a postafiókodba!

Írjunk neked a képzésekről, eseményeinkről és egyéb hasznos a dolgokról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvastad már?

coaching

Ajándékozz képzést karácsonyra!

Ajándékozz képzést karácsonyra – adunk hozzá egy könyvet / DVD-t a webshopból ajándékba!  1. Használd a “solsurferskarácsony”* jeligét a webshopban! (csupa kisbetű, ékezettel)2. A képzés mellé tegyél a kosárba egy olyan kiadványt, aminek a megajándékozottad

interjú

Örömtelibb, könnyebb, élvezetesebb így az élet – interjú Göntér Mónival

Sorozatunkban olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik megoldásközpontú (Solution Focused = SF) szemlélettel (is) dolgoznak. Tanáraink, képzéseink résztvevői és barátaink mesélnek arról, hogyan használják a brief coaching módszertárát a mindennapi gyakorlatban. Sorozatunk nyolcadik részében Göntér Móni, coach,