Médiamegjelenés: Bemutatkoznak a coachok – Hankovszky Katalin

By Szabó Orsi 2013.02.21.

Az írás eredetileg HR Magazin Online-on jelent meg, 2013-ban. 

Szerző: Pajor Mariann

Eddig azt hittem, hogy az állandó kérdéseimre adott különböző válaszok, majd kellően kirajzolják a jellegzetességeket. Ma reggelre megtapasztaltam, hogy néha az azonos gondolati ív sem állandó. Hankovszky Katalin PCC, nemcsak velem, hanem a kérdéseimmel is beszélgetett, nemcsak nekem, hanem önmagának is válaszolt néhány felvetésre. Ettől lett az interjú az ami, egy igazi gyöngyszem. Süt a nap ma reggel, gondolatébresztő az interjú. Kell ennél több?

HRM: Mit tanácsol egy HR-vezetőnek, hogyan válasszon coachot? Probléma, személyiség, ajánlás, vagy vállalati politika alapján?

HK: A legjobb tudása alapján. Megfigyelésem szerint az ajánlás fontos iránytű, ha bízunk abban, akitől az ajánlás jön, és ha ismerjük értékrendjét. Nagyra tartanám az ügyfél választási lehetőségét. Brief coachként a megkezdett munka első ülése után a döntés lehetőségét hangsúlyozom: kíván-e más coachcsal továbblépni, vagy el tudja képzelni a munka folytatását a megismert coachcsal (vagy esetleg máris megoldódott-e a probléma). Saját szakmai hátteremmel kevésbé a probléma mibenléte alapján orientálódnék, hisz ki tudja, milyen hasznos, gyakran meglepő fordulatot vesz a megoldásteremtés folyamata az eredeti felkéréshez képest.

kati muti

Hankovszky Katalin

Megoldásfókuszú coach, coachképző, szervezetfejlesztő

A Solutionsufers Magyarország egyik alapítója.Tovább olvasok