Médiamegjelenés: Bemutatkoznak a coachok – Hankovszky Katalin

Az írás eredetileg HR Magazin Online-on jelent meg, 2013-ban. 

Szerző: Pajor Mariann

Eddig azt hittem, hogy az állandó kérdéseimre adott különböző válaszok, majd kellően kirajzolják a jellegzetességeket. Ma reggelre megtapasztaltam, hogy néha az azonos gondolati ív sem állandó. Hankovszky Katalin PCC, nemcsak velem, hanem a kérdéseimmel is beszélgetett, nemcsak nekem, hanem önmagának is válaszolt néhány felvetésre. Ettől lett az interjú az ami, egy igazi gyöngyszem. Süt a nap ma reggel, gondolatébresztő az interjú. Kell ennél több?

HRM: Mit tanácsol egy HR-vezetőnek, hogyan válasszon coachot? Probléma, személyiség, ajánlás, vagy vállalati politika alapján?

HK: A legjobb tudása alapján. Megfigyelésem szerint az ajánlás fontos iránytű, ha bízunk abban, akitől az ajánlás jön, és ha ismerjük értékrendjét. Nagyra tartanám az ügyfél választási lehetőségét. Brief coachként a megkezdett munka első ülése után a döntés lehetőségét hangsúlyozom: kíván-e más coachcsal továbblépni, vagy el tudja képzelni a munka folytatását a megismert coachcsal (vagy esetleg máris megoldódott-e a probléma). Saját szakmai hátteremmel kevésbé a probléma mibenléte alapján orientálódnék, hisz ki tudja, milyen hasznos, gyakran meglepő fordulatot vesz a megoldásteremtés folyamata az eredeti felkéréshez képest.

kati muti

Hankovszky Katalin

Megoldásfókuszú coach, coachképző, szervezetfejlesztő

A Solutionsufers Magyarország egyik alapítója.

Oszd meg másokkal is

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Megoldásfókusz a postafiókodba!

Írjunk neked a képzésekről, eseményeinkről és egyéb hasznos a dolgokról? Iratkozz fel hírlevelünkre!

Olvastad már?

coaching

Ajándékozz képzést karácsonyra!

Ajándékozz képzést karácsonyra – adunk hozzá egy könyvet / DVD-t a webshopból ajándékba!  1. Használd a “solsurferskarácsony”* jeligét a webshopban! (csupa kisbetű, ékezettel)2. A képzés mellé tegyél a kosárba egy olyan kiadványt, aminek a megajándékozottad

interjú

Örömtelibb, könnyebb, élvezetesebb így az élet – interjú Göntér Mónival

Sorozatunkban olyan szakemberekkel beszélgetünk, akik megoldásközpontú (Solution Focused = SF) szemlélettel (is) dolgoznak. Tanáraink, képzéseink résztvevői és barátaink mesélnek arról, hogyan használják a brief coaching módszertárát a mindennapi gyakorlatban. Sorozatunk nyolcadik részében Göntér Móni, coach,